Szedd magad sárgabarack (kajszi) akció

A sárgabarack, vagy más néven kajszibarack, becenevén kajszi egy igen egészséges és finom gyümölcsfajta. Fája eredetileg Kínából származik, de igen régóta termesztik Magyarországon is. A szilva és az őszibarack közeli rokona.

A kajszibarack egy olyan kiváló gyümölcsünk, amit igen sokoldalúan fel lehet használni, éppen ezért értékes kincs is. Kedvező a cukor és rosttartalma egyaránt. Megemlítendő még a magas káliumé karotin tartalma.

Nagyon finom és édes, nyersen fogyasztva, ha aszalt változatát választjuk, akkor sem kell lemondanunk a vitamin és tápanyagtartalmáról. Szokták még befőzni, lekvárként eltenni, de gyakori a pálinka készítés is belőle.

Értékes továbbá a magja is, melynek olaját a szépségipar használja fel. Lehet belőle továbbá készíteni szappant is, masszázs és illóolajhoz is adják, de akár üzemanyagot, illetve szokás még salátákhoz is adagolni.

A sárgabarack (kajszibarack) érési ideje és szezonja

Tulajdonképpen egész nyáron szezonja van és érik, attól függően, hogy melyik fajtát választjuk. Összességében elmondható, hogy június, július, augusztus hónapban szedhető, erre az időszakra tehát különböző szedd magad akciókat is hirdetni szoktak.

Sárgabarack (kajszibarack) fajták Magyarországon

Bergeron, Budapest, Carmingo, Ceglédi arany, Ceglédi bíbor, Ceglédi kedves, Ceglédi óriás, Ceglédi Piroska, Gönci magyar, Goldrich, Harmat, Harcot, Korai piros, Kuresia, Magyar kajszi, Mandulakajszi, Pannónia, Rózsakajszi, Szegedi mamut.

Sárgabarack (kajszibarack) szedd le magad helyek és akciók

A fenti linkekre kattintva több információ olvasható a szedd magad akciókról és helyszínekről.

Megosztás

Az alábbi bejegyzések is érdekelhetnek

Tovább emelkedik a búza és a liszt ára

2022. augusztus 25.|

Az elmúlt időszakban az egekbe szöktek a terményárak, és úgy tűnik, hogy a drágulás sehogy sem akar megállni. Ha megnézzük a 2022-es adatokat, akkor látható, hogy a világpiacon a búza és a kukorica is rekordárakat

A magyar családok nehezen viselik az inflációt

2022. augusztus 5.|

A magyar fogyasztók helyzete korántsem kecsegtet közelgő változással, már ami az inflációt jelenti. Az európai piacon kicsiny hazánk sínyli meg legjobban az emelkedő árakat, amin a kamatok, a fogyasztási kölcsönök és a hitelek sem segítenek.