Szedd magad sárgabarack (kajszi) akció

A sárgabarack, vagy más néven kajszibarack, becenevén kajszi egy igen egészséges és finom gyümölcsfajta. Fája eredetileg Kínából származik, de igen régóta termesztik Magyarországon is. A szilva és az őszibarack közeli rokona.

A kajszibarack egy olyan kiváló gyümölcsünk, amit igen sokoldalúan fel lehet használni, éppen ezért értékes kincs is. Kedvező a cukor és rosttartalma egyaránt. Megemlítendő még a magas káliumé karotin tartalma.

Nagyon finom és édes, nyersen fogyasztva, ha aszalt változatát választjuk, akkor sem kell lemondanunk a vitamin és tápanyagtartalmáról. Szokták még befőzni, lekvárként eltenni, de gyakori a pálinka készítés is belőle.

Értékes továbbá a magja is, melynek olaját a szépségipar használja fel. Lehet belőle továbbá készíteni szappant is, masszázs és illóolajhoz is adják, de akár üzemanyagot, illetve szokás még salátákhoz is adagolni.

A sárgabarack (kajszibarack) érési ideje és szezonja

Tulajdonképpen egész nyáron szezonja van és érik, attól függően, hogy melyik fajtát választjuk. Összességében elmondható, hogy június, július, augusztus hónapban szedhető, erre az időszakra tehát különböző szedd magad akciókat is hirdetni szoktak.

Sárgabarack (kajszibarack) fajták Magyarországon

Bergeron, Budapest, Carmingo, Ceglédi arany, Ceglédi bíbor, Ceglédi kedves, Ceglédi óriás, Ceglédi Piroska, Gönci magyar, Goldrich, Harmat, Harcot, Korai piros, Kuresia, Magyar kajszi, Mandulakajszi, Pannónia, Rózsakajszi, Szegedi mamut.

Sárgabarack (kajszibarack) szedd le magad helyek és akciók

A fenti linkekre kattintva több információ olvasható a szedd magad akciókról és helyszínekről.

Megosztás

Az alábbi bejegyzések is érdekelhetnek

A legfontosabb üzleti nyelvek a globális piacon

2023. április 18.|

Ahogy változik a nemzetközi üzleti élet arculata, úgy változnak a kommunikációhoz használt nyelvek is. A szakmai kapcsolatépítéstől a tudományos együttműködésen át az üzleti világ szinte minden szegmenséig az üzlet megköveteli, hogy az érintettek különböző nyelveket

A saját weboldal gazdasági előnyei

2023. április 15.|

Egy weboldal létrehozása sokféle lehetőséggel kecsegtet, személyes és üzleti szinten egyaránt, attól függően, hogy milyen okból hoztuk létre az oldalt. Az első és fontos előny, hogy a nap 24 órájában a hét minden napján elérhetővé