Szedd magad sárgabarack (kajszi) akció

A sárgabarack, vagy más néven kajszibarack, becenevén kajszi egy igen egészséges és finom gyümölcsfajta. Fája eredetileg Kínából származik, de igen régóta termesztik Magyarországon is. A szilva és az őszibarack közeli rokona.

A kajszibarack egy olyan kiváló gyümölcsünk, amit igen sokoldalúan fel lehet használni, éppen ezért értékes kincs is. Kedvező a cukor és rosttartalma egyaránt. Megemlítendő még a magas káliumé karotin tartalma.

Nagyon finom és édes, nyersen fogyasztva, ha aszalt változatát választjuk, akkor sem kell lemondanunk a vitamin és tápanyagtartalmáról. Szokták még befőzni, lekvárként eltenni, de gyakori a pálinka készítés is belőle.

Értékes továbbá a magja is, melynek olaját a szépségipar használja fel. Lehet belőle továbbá készíteni szappant is, masszázs és illóolajhoz is adják, de akár üzemanyagot, illetve szokás még salátákhoz is adagolni.

A sárgabarack (kajszibarack) érési ideje és szezonja

Tulajdonképpen egész nyáron szezonja van és érik, attól függően, hogy melyik fajtát választjuk. Összességében elmondható, hogy június, július, augusztus hónapban szedhető, erre az időszakra tehát különböző szedd magad akciókat is hirdetni szoktak.

Sárgabarack (kajszibarack) fajták Magyarországon

Bergeron, Budapest, Carmingo, Ceglédi arany, Ceglédi bíbor, Ceglédi kedves, Ceglédi óriás, Ceglédi Piroska, Gönci magyar, Goldrich, Harmat, Harcot, Korai piros, Kuresia, Magyar kajszi, Mandulakajszi, Pannónia, Rózsakajszi, Szegedi mamut.

Sárgabarack (kajszibarack) szedd le magad helyek és akciók

A fenti linkekre kattintva több információ olvasható a szedd magad akciókról és helyszínekről.

Megosztás

Az alábbi bejegyzések is érdekelhetnek

A megvalósult gyermekkori álom: Dinó parkok

2023. január 26.|

65 millió év után is hiányoznak. A dinoszauruszok iránti érdeklődés meglepően gyakori a gyermekek esetében. Előbb-utóbb szinte minden fiút elkap hosszabb-rövidebb időre, de a lányok közül is szép számmal akadnak, akiket lenyűgöznek.

Útmutató a különböző kriptovalutákhoz

2023. január 26.|

A XXI. század egyik nagy meglepetése gazdasági fronton a bitcoin váratlan és széleskörű sikere volt. Ez az új valuta számos másik interneten használható, virtulis tokent hívott életre, ráadásul mára valóságos digitális tőzsde is épült az

Az internetes rádiózás előnyei

2023. január 9.|

Az online rádióhallgatásnak számos olyan előnye van, amelyekkel a hagyományos rádiók aligha tudnak versenyre kelni és ez magyarázat arra is, hogy miért ilyen népszerűek a netes rádiók. A radio-uk.co.uk számos előnyt sorakoztat fel, ezek egyike,