Purhab szigeteléssel csökkenthetők a rezsiköltségek

Az utóbbi pár hónapban most még fontosabbá vált a megfelelő szigetelés kérdése. A régi adatok alapján a szigeteléssel akár 35%-kal is csökkenthettük a számlánkat, így a befektetés egy évtized alatt megtérült. Mivel még nem tudunk az új adatokkal számolni, így csak saccolni lehet, viszont az biztos, hogy most még többet megspórolunk majd a számlán, ha az épület minőségi szigetelést kapott.

Egy lakás vagy ház rengeteg gyengeponttal rendelkezik, így mindenhol figyelnünk kell ezekre. A legnagyobb megtakarítást mindig a falak szigetelésével érhetjük el, ahol muszáj kizárni a hőhidak esélyét. Nem véletlen, hogy a legtöbben a purhab szigetelést választják, mivel ez biztosítja a tökéletes, hőhíd nélküli felületet, ami amellett, hogy lélegzik, tehát nem penészesedik be, további előnyökkel is rendelkezik.

A falak után gondolnunk kell a lábazatokra is, mivel a padlón újabb 15% mehet el, és ezután jön a padlásfödém és a nyílászárók is, amik szintén az energiaveszteség élén állnak, mivel újabb 25%-ot tesznek hozzá a veszteségünkhöz. Ebből is látható, hogy ha nem akarjuk az utcát melegíteni, akkor az egész épület szigeteléséről gondoskodunk.

Födémszigetelés

A födémszigetelés pozitívuma, hogy szinte bármikor elvégezhető a munka, tehát nem kell megvárnunk a meleg időket, a tél folyamán is szabadon belevághatunk. Egyesek teljesen egyedül állnak neki a munkának, ahol hagyományos táblás szigetelőanyagokkal dolgoznak, a purhab azonban sokkal jobban teljesít, úgyhogy nem érdemes mással kísérletezni.

Ha még soha nem volt szigetelve a födém, vagy eddig rossz minőségű szigetelőanyag volt rajta, akkor jelentős összeget fogunk megspórolni a következő számláinkon, mivel 30-35%-kal kevesebb energiát fogunk elhasználni. Természetes ez a szám még sok egyéb tényezőtől is függ, hiszen, ha a családunk a téli kánikulát szereti, akkor a költségek is magasabbak lesznek.

Ettől hatékony a hőszigetelés

A hőszigetelés akkor lesz hatékony, ha minél alacsonyabb a hőátbocsátási tényezője, mivel ez azt mutatja, hogy kevesebb energia távozik el az otthonunkból, vagy más szavakkal: nem az utcát fűtjük. Innentől kezdve könnyen megfogalmazható, hogy az a hatékony szigetelés, ami csökkenti az épületből kiáramló energiát, nyáron pedig kevesebb kinti meleg levegőt enged be az otthonunkba.

Ahhoz, hogy ezeknek a kritériumoknak megfeleljünk, mindig jó minőségű szigetelőanyaggal kell dolgoznunk. Sokan abba a hibába szoktak esni, hogy az olcsóbbat és a vékonyabbat választják, vagy éppen a minőségen akarnak spórolni. Lehet, hogy a felújításkor csinos összeget takarítunk meg, de amikor megérkezik a tél, akkor bánni fogjuk a döntésünket. A rosszul illeszkedő vagy egymással nem kompatibilis anyagok vizesednek, penészesednek, ami újabb problémákhoz vezet.

Szerencsére a purhab szigetelés egyre több helyen és egyre megfizethetőbb árakkal érhető el, ráadásul a felvitele is pár órát vesz csak igénybe. A purhab szinte azonnal megkeményedik, a legkisebb lyukakat is kitölti, miközben nem penészesedik és az évek múlásának is ellenáll.

Megosztás

Az alábbi bejegyzések is érdekelhetnek

A megvalósult gyermekkori álom: Dinó parkok

2023. január 26.|

65 millió év után is hiányoznak. A dinoszauruszok iránti érdeklődés meglepően gyakori a gyermekek esetében. Előbb-utóbb szinte minden fiút elkap hosszabb-rövidebb időre, de a lányok közül is szép számmal akadnak, akiket lenyűgöznek.

Útmutató a különböző kriptovalutákhoz

2023. január 26.|

A XXI. század egyik nagy meglepetése gazdasági fronton a bitcoin váratlan és széleskörű sikere volt. Ez az új valuta számos másik interneten használható, virtulis tokent hívott életre, ráadásul mára valóságos digitális tőzsde is épült az

Az internetes rádiózás előnyei

2023. január 9.|

Az online rádióhallgatásnak számos olyan előnye van, amelyekkel a hagyományos rádiók aligha tudnak versenyre kelni és ez magyarázat arra is, hogy miért ilyen népszerűek a netes rádiók. A radio-uk.co.uk számos előnyt sorakoztat fel, ezek egyike,