Jóval egészségtudatosabbak azok az emberek, akik okosórát használnak

Az elmúlt évek során a modern eszközök, köztük a praktikus okosórák használata is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Statisztikák szerint hazánkban ma már minden 10. felnőtt ember csuklóján ott figyel egy okosóra, vagy egy okoskarkötő, sokan pedig már el se tudnák képzelni az életüket az ilyen modern eszközök használata nélkül.

Napjainkban már közel 3 millióan monitorozzák nap mint nap azt, hogy mennyit alszanak, mennyit mozognak, mennyi a pulzusuk és a vérnyomásuk, vagy éppen azt, hogy mennyi zsírt, és kalóriát sikerült elégetniük sportolás közben az adott mozgásformával.

A felmérésekből pedig egyértelműen látszik, hogy az okosórát használó emberek sokkal jobban odafigyelnek a saját egészségükre, hiszen ők túlnyomó többségben rendszeresen mozognak, és gyakrabban meg is jelennek a különböző szűrővizsgálatokon, mint azok a társaik, akik nem használnak okosórákat.

Ezért éri meg használni a modern okosórákat

A hagyományos órákkal ellentétben természetesen az okosórák nem csak annyit tudnak, hogy megmutatják a pontos időt, esetleg a dátumot, ugyanis ezek a modern eszközök ennél jóval többre képesek, rengeteg praktikus, kényelmes és hasznos funkcióval vannak ellátva. A myaeofit véleménye szerint ezeket az eszközöket mindenképpen érdemes nap mint nap használni, hiszen nagyban megtudják az életünket könnyíteni.

Az okosórákon megtalálható nyomkövető segítségével akár azt is kideríthetjük, hogy éppen gyermekünk merre jár, ez különösen akkor jöhet jól, amikor a gyermek már egyedül jár iskolába, és szeretnénk tudni, hogy minden rendben van-e vele. A lépésszámlálónak köszönhetően pedig kideríthetjük azt, hogy az adott napon mennyit mozogtunk, sok esetben az eszköz kiszámolja nekünk azt is, hogy ezzel a mozgással mennyi zsírt, és kalóriát égettünk el.

Sőt, azok az eszközök, melyek különböző szenzorokkal is el vannak látva képesek mérni a pulzusunkat és a vérnyomásunkat is, ez pedig hasznos lehet sportolás közben, de jól jöhet akkor is, ha valamilyen betegség miatt magasak, vagy éppen alacsonyak szoktak lenni az értékeink.

Az okosóránkat emellett tudjuk csatlakoztatni a mobilunkhoz is, így láthatjuk, sőt fogadhatjuk úgy a telefonhívásainkat is, hogy a mobilunkat nem vesszük ki a zsebünkből, vagy a táskánkból, így nem kell félnünk attól se, hogy egy zsúfolt bevásárlóközpontban, vagy éppen fesztiválon elhagynánk a telefonunkat.

A modernebb készülékek különösen hasznosak tudnak lenni sportolás közben, hiszen a kis méretük miatt szinte bárhova magunkkal tudjuk őket vinni. Függetlenül attól, hogy a telefonunkat a kezünkbe tudjuk -e tartani, elérhetőek lehetünk az ismerőseink számára akár futás, vagy éppen biciklizés közben. Emellett, ha a telefonunkkal össze van kötve a készülék, akkor értesítéseket is kaphatunk, és nyomon követhetjük a hívásainkat is vele.

Az okosóránkon megtalálható zenelejátszó funkció pedig ugyancsak hatalmas segítség lehet számunkra akkor, ha zenehallgatás közben élvezni szeretnénk a mobilozás nélküli időszakot. A készülékeket gyorsan és egyszerűen tudjuk párosítani a praktikus Bluetooth fülhallgatókkal, így a zenehallgatás még kényelmesebbé vállhat a mindennapok során.

Megosztás

Az alábbi bejegyzések is érdekelhetnek