Az otthon kényelme egészségügyi előnyökkel is jár

A kényelem mindenkinek mást jelent és mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi kell ahhoz, hogy jól érezze magát. Azonban érdemes azokra a helyekre fókuszálni, ahol sok időt tölt az ember, és ilyen hely az otthon és a munkahely is.

Az otthona felett mindenki maga rendelkezik és a kényelemhez hozzátartozik az is, hogy olyan helyen éljünk, ahol nem aggódunk. Elég gond és probléma van az életben enélkül is, a teljes feltöltődéshez, regenerálódáshoz szükség van arra, hogy az otthonunk olyan hely legyen, ahol ha csak rövid időre is, de elfelejthetjük a problémákat.

A stressz az élet szerves része, azonban vannak olyan tippek, melyek segítségével stresszmentesebbé tehetjük a környezetet, ahol élünk. A The Healthy Voyager összeállításából kiderül, hogy mindezt hogy érhetjük el. Először is fontos a tisztán tartás és a rend. Ehhez bizonyos időközönként lomtalanításra lesz szükség, ami nem azt jelenti, hogy mindent ki kell iktatni a házból, de óvakodni kell a gyűjtögetésről. Egy tiszta, rendezett ház sokkal kellemesebb érzetet kelt, és az ember tisztábban is tud gondolkodni ilyen körülmények között.

A stresszmentesebb élethez, vagy legalábbis a stressz könnyebb kezeléséhez az is szükséges, hogy az ember ki tudja magát pihenni. A saját otthonunk is okozhat stresszt, elég csak arra gondolni, hogy mindig lesz valami dolog a házzal, ki kell takarítani, el kell mosogatni, főzni, mosni kell és így tovább. Nem szabad, hogy ezek magukba szippantsák az embert, hisz ezen kívül is sok kényelmetlen, kellemetlen hatás van jelen mindenki életében.

A stressz sok esetben gyógyszeres kezelést igényel, azonban ha még nem súlyos a helyzet, akkor relaxációval is kezelhető. Ehhez pedig az szükséges, hogy legyen egy kényelmes és nyugodt otthonunk. Ilyenkor, amikor egy hosszú nap után hazaér az ember, és tisztaság, rendezettség fogadja, akkor könnyebb a relaxálás is. Ez pedig lehetővé teszi az izmok ellazulását, a feszültség feloldását, így csökken a stressz szintje is.

Az alvásnak is kiemelkedő szerepe van a szervezet egészséges működése szempontjából, a jó alváshoz pedig teljes sötétség szükséges. A megfelelő árnyékoló kiválasztása tehát elengedhetetlen, egy jó motoros redőny például nemcsak sötétséget biztosít, hanem hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonsággal is bír.

A fények nappal nagyon jót tesznek, közelebb viszik az embert a külvilághoz, a természethez, azonban éjszaka az egészséges cirkadián ritmus fenntartása érdekében jobb a teljes sötétség. Nemcsak a fények hatnak az emberi szervezetre, hanem a színek is. Aki nyugtató, pihentető árnyalatokkal tervezi meg otthonát, sokkal nyugodtabban és kiegyensúlyozottabban fogja magát érezni ott.

A belsőépítészek szerint a piros, a sárga és lila színek nehezítik a koncentrációt, a szürke és a világoskék pedig nyugtató hatással van a szervezetre. Érdemesebb visszafogottabb színeket és árnyalatokat használni és évszaktól vagy akár hangulattól függően a kiegészítőket variálni.

Megosztás

Az alábbi bejegyzések is érdekelhetnek

A megvalósult gyermekkori álom: Dinó parkok

2023. január 26.|

65 millió év után is hiányoznak. A dinoszauruszok iránti érdeklődés meglepően gyakori a gyermekek esetében. Előbb-utóbb szinte minden fiút elkap hosszabb-rövidebb időre, de a lányok közül is szép számmal akadnak, akiket lenyűgöznek.

Útmutató a különböző kriptovalutákhoz

2023. január 26.|

A XXI. század egyik nagy meglepetése gazdasági fronton a bitcoin váratlan és széleskörű sikere volt. Ez az új valuta számos másik interneten használható, virtulis tokent hívott életre, ráadásul mára valóságos digitális tőzsde is épült az

Az internetes rádiózás előnyei

2023. január 9.|

Az online rádióhallgatásnak számos olyan előnye van, amelyekkel a hagyományos rádiók aligha tudnak versenyre kelni és ez magyarázat arra is, hogy miért ilyen népszerűek a netes rádiók. A radio-uk.co.uk számos előnyt sorakoztat fel, ezek egyike,