A jakuzzi használat havi költségei

A saját jakuzzi vásárlás az egész család számára nagy élmény szokott lenni, mivel a nehezebb hétköznapokon is ellátogathatunk a saját wellness központunkba. Valójában ez a befektetés az egész családnak tetszeni fog, mivel a picik és a nagyok is kihasználhatják a melegvizet és a kellemes buborékokat. De vajon milyen költségekkel kell számolnunk havonta?

Az első és legfontosabb, hogy vásárlás előtt mindig járjunk utána annak, hogy mennyit fogyaszt a kiszemelt darab. Ha egy eladó azzal próbálja eladni a terméket, hogy nem árulja el a későbbi költségeket, akkor inkább menjünk másik boltba. Kár lenne azt hinni, hogy a pénzkiadás a tényleges vásárlással véget ér, mivel ott van a havi víz és villanyszámla is.

A jakuzzi fenntartási költségei

A jakuzzi típusa, gyártója és a mérete nagy mértékben befolyásolja a későbbi összegeket, tudatja velünk a drspa.hu egyik cikkében. Ettől függetlenül muszáj kiszámolnunk a víz fűtését, a víz szűrését, a masszázsszivattyúnak a működését és a vízkezelést, valamint az éves karbantartás díját.

Talán a legnagyobb költséget a víz melegítése jelenti, viszont itt is találunk segítséget. Ha azt akarjuk, hogy az összeg minél alacsonyabb legyen, akkor muszáj olyan jakuzzit megvásárolnunk, aminek tökéletes a szigetelése. Innentől kezdve a negyedét fogjuk fizetni a többi jakuzzitulajdonoshoz képest, aki nem vette figyelembe ezt a szempontot. Ezek a masszázsmedencék úgy vannak kitalálva, hogy az év minden napján működjenek, még akkor is, ha kültérről van szó.

De mennyi az annyi? Nos, ha mindent egybevetünk, és az új energiaárakat nézzük, akkor átlagosan 10 és 20 ezer forint közötti különbséggel kell számolnunk. Az alsó határon a kisebb jakuzzik vannak, a felső határon pedig a nagyobban. Ez az ár viszont csak akkor érvényes, ha nagyon jó a szigetelésünk, ellenkező esetben lényegesen nagyobb kiadással kell számolnunk.

A vízkezelés is a költségek közé tartozik

A vízkezelés egy láthatatlan dolog, de csak addig, amíg teljesen tiszta vízbe ülünk bele. A vízben lebegő szennyeződések a szűrőn fognak fennakadni, de meg kell említeni a szálló port, a koszt és a fűszálakat is. Itt többféle ár közül választhatunk, ami egy kicsit attól is függ, hogy milyen elvárásaink vannak, hiszen a kézi adagolós klór és az oxigénes vagy brómos vízkezelés egészen más számokat fog mutatni. Ettől függetlenül a havi költség nagyjából 5000 forint körül szokott mozogni.

A jakuzzi karbantartása

A jakuzzi karbantartása alatt azt értjük, amikor át kell mosni a berendezést, ellenőrizni kell a fúvókákat és a gépészetet. Itt azok tudnak spórolni, akik saját maguk látják el a feladatokat, de ha inkább szakemberre bízzuk magunkat, akkor szintén számolni kell a kiadásokkal.

Összességében kijelenthetjük, hogy a jakuzzi költségei a vásárlással nem érnek véget, mivel egyéb összegekkel is számolnunk kell. Ha hetente kétszer vagy háromszor használjuk, akkor 20.000 forint alatti extra költség jelentkezik majd a számlánkon, ami havonta változhat. Innentől kezdve minden azon múlik, hogy milyen jakuzzit választottunk, és hogy milyen formában szeretnénk használni.

Megosztás

Az alábbi bejegyzések is érdekelhetnek

A megvalósult gyermekkori álom: Dinó parkok

2023. január 26.|

65 millió év után is hiányoznak. A dinoszauruszok iránti érdeklődés meglepően gyakori a gyermekek esetében. Előbb-utóbb szinte minden fiút elkap hosszabb-rövidebb időre, de a lányok közül is szép számmal akadnak, akiket lenyűgöznek.

Útmutató a különböző kriptovalutákhoz

2023. január 26.|

A XXI. század egyik nagy meglepetése gazdasági fronton a bitcoin váratlan és széleskörű sikere volt. Ez az új valuta számos másik interneten használható, virtulis tokent hívott életre, ráadásul mára valóságos digitális tőzsde is épült az

Az internetes rádiózás előnyei

2023. január 9.|

Az online rádióhallgatásnak számos olyan előnye van, amelyekkel a hagyományos rádiók aligha tudnak versenyre kelni és ez magyarázat arra is, hogy miért ilyen népszerűek a netes rádiók. A radio-uk.co.uk számos előnyt sorakoztat fel, ezek egyike,