Medence építése házilag lépésről lépésre

Az első lépés a medence kialakításához mindig a megfelelő hely megtalálása. Ennek a földterület leglaposabb részén kell lennie, távol a telekhatártól és a fáktól. Érdemes alaposan megnézni, hogy hány óra a várható napsütés, mivel ez nagy mértékben befolyásolja a későbbi medencézést.

Miután megtaláltuk a helyszínt, ki kell jelölni a területet, hogy elkezdjük a kiásást, figyelembe véve a medence kívánt mélységét, írja az euphorie.hu.

Az épített medence ma a legelterjedtebb hazánkban, mivel bármilyen méretben és formában megvalósítható, így száz százalékig személyre szabható. Az építés lényege, hogy legyen egy erős vasbeton alap, amire felhúzzák a zsalukövet és az oldalszerkezetet. A medence alját és oldalait is szerkezetileg meg kell erősíteni, hogy a beton könnyen megtapadjon, és szilárd és ellenálló falakat hozzon létre.

Valójában ez az egyik legfontosabb lépés, mivel egyáltalán nem mindegy, hogy ki készíti el a betonozást. Ha nem szoktunk hozzá, akkor érdemes egy szakemberre bízni, mivel utólag könnyen megbánhatjuk.

A megfelelő burkolat kiválasztása

Miután az aljzat teljesen megszilárdult, itt az ideje, hogy elkészítsük a medence burkolatát és a csővezetékeket. Ebben a lépésben érdemes igénybe venni egy vízvezeték-szerelő segítségét, hogy segítsen megtervezni a csöveket, amelyek gondoskodnak a vízellátásról. Következő lépésként elkészül a zsaluzat, ami a betonöntéshez fog kelleni.

Miután a zsaluzat elkészült, a betont a falak belsejébe öntik, ügyelve arra, hogy egyenletesen és lassan öntsék, hogy a levegő ne szoruljon be, és ne keletkezzenek repedések a falakban. Miután a beton megszáradt, a fából készült zsaluzatot eltávolítják, és a medence körüli talajt feltöltik, hogy az egészet kiegyenlítsék, és a többivel egy szintbe hozzák.

A falak száraz, kemény betonja lesz a vászon, amelyre a medence szigetelése kerül. Ez a védőréteg biztosítja, hogy ne szivárogjon be a víz, így a medence erős és tartós lesz. Ma általában a fóliázás a legfelkapottabb, amit hegesztéssel és ragasztással szoktak elvégezni. Itt mindennél fontosabb a pontosság és a precízió, mivel ezzel fogjuk elérni a kívánt hatást. Egyetlen rossz mozdulat nagyon sokba kerülhet, úgyhogy inkább bízzuk szakemberre.

Egyéb extrák

A környező terület esetében a tervezéstől függ, hogy milyen munkálatok várnak ránk. Egyesek nagy teret szeretnének, ahova székeket és napozóágyakat tesznek, de ha nincs sok hely, akkor egy egyszerű peremmel is beérjük.

A medencegépészet ilyenkor szokott előtérbe kerülni, bár nem nevezhető extrának, mivel sokkal inkább kötelező elem. Valójában az aknában kerül összeállításra a medence gépészete, ami utána minden fontos feladatról gondoskodik. A fűtési rendszer, a kiegészítők, a gépészeti szerelés volumene és időtartama, a vízforgató rendszer és a vízkezelő rendszer szintén hozzátartoznak a medenceépítéshez.

Szerencsére vízkezelésnél még mindig választhatjuk a teljes kényelmet, így nem kell minden időnket a gépházban tölteni. Egy automata vegyszeradagoló nagy terhet vesz le a vállunkról.

Megosztás

Az alábbi bejegyzések is érdekelhetnek

A megvalósult gyermekkori álom: Dinó parkok

2023. január 26.|

65 millió év után is hiányoznak. A dinoszauruszok iránti érdeklődés meglepően gyakori a gyermekek esetében. Előbb-utóbb szinte minden fiút elkap hosszabb-rövidebb időre, de a lányok közül is szép számmal akadnak, akiket lenyűgöznek.

Útmutató a különböző kriptovalutákhoz

2023. január 26.|

A XXI. század egyik nagy meglepetése gazdasági fronton a bitcoin váratlan és széleskörű sikere volt. Ez az új valuta számos másik interneten használható, virtulis tokent hívott életre, ráadásul mára valóságos digitális tőzsde is épült az

Az internetes rádiózás előnyei

2023. január 9.|

Az online rádióhallgatásnak számos olyan előnye van, amelyekkel a hagyományos rádiók aligha tudnak versenyre kelni és ez magyarázat arra is, hogy miért ilyen népszerűek a netes rádiók. A radio-uk.co.uk számos előnyt sorakoztat fel, ezek egyike,