Medence építése házilag lépésről lépésre

Az első lépés a medence kialakításához mindig a megfelelő hely megtalálása. Ennek a földterület leglaposabb részén kell lennie, távol a telekhatártól és a fáktól. Érdemes alaposan megnézni, hogy hány óra a várható napsütés, mivel ez nagy mértékben befolyásolja a későbbi medencézést.

Miután megtaláltuk a helyszínt, ki kell jelölni a területet, hogy elkezdjük a kiásást, figyelembe véve a medence kívánt mélységét, írja az euphorie.hu.

Az épített medence ma a legelterjedtebb hazánkban, mivel bármilyen méretben és formában megvalósítható, így száz százalékig személyre szabható. Az építés lényege, hogy legyen egy erős vasbeton alap, amire felhúzzák a zsalukövet és az oldalszerkezetet. A medence alját és oldalait is szerkezetileg meg kell erősíteni, hogy a beton könnyen megtapadjon, és szilárd és ellenálló falakat hozzon létre.

Valójában ez az egyik legfontosabb lépés, mivel egyáltalán nem mindegy, hogy ki készíti el a betonozást. Ha nem szoktunk hozzá, akkor érdemes egy szakemberre bízni, mivel utólag könnyen megbánhatjuk.

A megfelelő burkolat kiválasztása

Miután az aljzat teljesen megszilárdult, itt az ideje, hogy elkészítsük a medence burkolatát és a csővezetékeket. Ebben a lépésben érdemes igénybe venni egy vízvezeték-szerelő segítségét, hogy segítsen megtervezni a csöveket, amelyek gondoskodnak a vízellátásról. Következő lépésként elkészül a zsaluzat, ami a betonöntéshez fog kelleni.

Miután a zsaluzat elkészült, a betont a falak belsejébe öntik, ügyelve arra, hogy egyenletesen és lassan öntsék, hogy a levegő ne szoruljon be, és ne keletkezzenek repedések a falakban. Miután a beton megszáradt, a fából készült zsaluzatot eltávolítják, és a medence körüli talajt feltöltik, hogy az egészet kiegyenlítsék, és a többivel egy szintbe hozzák.

A falak száraz, kemény betonja lesz a vászon, amelyre a medence szigetelése kerül. Ez a védőréteg biztosítja, hogy ne szivárogjon be a víz, így a medence erős és tartós lesz. Ma általában a fóliázás a legfelkapottabb, amit hegesztéssel és ragasztással szoktak elvégezni. Itt mindennél fontosabb a pontosság és a precízió, mivel ezzel fogjuk elérni a kívánt hatást. Egyetlen rossz mozdulat nagyon sokba kerülhet, úgyhogy inkább bízzuk szakemberre.

Egyéb extrák

A környező terület esetében a tervezéstől függ, hogy milyen munkálatok várnak ránk. Egyesek nagy teret szeretnének, ahova székeket és napozóágyakat tesznek, de ha nincs sok hely, akkor egy egyszerű peremmel is beérjük.

A medencegépészet ilyenkor szokott előtérbe kerülni, bár nem nevezhető extrának, mivel sokkal inkább kötelező elem. Valójában az aknában kerül összeállításra a medence gépészete, ami utána minden fontos feladatról gondoskodik. A fűtési rendszer, a kiegészítők, a gépészeti szerelés volumene és időtartama, a vízforgató rendszer és a vízkezelő rendszer szintén hozzátartoznak a medenceépítéshez.

Szerencsére vízkezelésnél még mindig választhatjuk a teljes kényelmet, így nem kell minden időnket a gépházban tölteni. Egy automata vegyszeradagoló nagy terhet vesz le a vállunkról.

Megosztás

Az alábbi bejegyzések is érdekelhetnek

A legfontosabb üzleti nyelvek a globális piacon

2023. április 18.|

Ahogy változik a nemzetközi üzleti élet arculata, úgy változnak a kommunikációhoz használt nyelvek is. A szakmai kapcsolatépítéstől a tudományos együttműködésen át az üzleti világ szinte minden szegmenséig az üzlet megköveteli, hogy az érintettek különböző nyelveket

A saját weboldal gazdasági előnyei

2023. április 15.|

Egy weboldal létrehozása sokféle lehetőséggel kecsegtet, személyes és üzleti szinten egyaránt, attól függően, hogy milyen okból hoztuk létre az oldalt. Az első és fontos előny, hogy a nap 24 órájában a hét minden napján elérhetővé